Film Criticism Workshop

Dezvoltă-ți abilități de gândire critică și învață cum să scrii recenzii de film, dar și să cum să  analizezi și să evaluezi orice alt produs audiovizual din mass-media în cadrul atelierului de Film Criticism organizat de Moldox Lab în perioada 10-12 Septembrie la Cahul!

Despre atelier 

Pe lângă regândirea modului în care vizionezi filme, scopul atelierului este să contribuie la antrenarea unei viziuni critice asupra conținutului din mass-media în ansamblu. 

Pentru a-i determina pe oameni să te considere un recenzor de încredere, fie că practici scrierea recenziilor ca un hobby sau este profesia ta, redarea unei imagini clare și corecte despre film nu este întotdeauna suficientă. Recenzia trebuie să invite la dialog, să provoace întrebări și să exploreze un context mai larg. 

Astfel, timp de trei zile, într-o atmosferă destinsă și creativă în cadrul Festivalului Internațional de Film Documentar pentru Schimbare Socială MOLDOX și alături de expertul Nick Holdsworth, vei învăța cum să analizezi și să abordezi filmele din diverse perspective,  vei descoperi tehnici de scriere a recenziilor, cum să transformi critica de film într-o „poveste” și, nu în ultimul rând, vei căpăta experiență prin exerciții practice. 

Totodată, în cadrul atelierului vei avea ocazia să te documentezi despre procesul de producere a unui film, vei participa la proiecții din cadrul Festivalului MOLDOX pentru care vei scrie recenzii și vei primi feedback de la tutore.

Cine poate aplica?

Sunt încurajate/ți să participe reprezentante/ți ale/ai mass-mediei pasionate/ți de industria cinematografică atât locală, cât și internațională și cineaste/ști care practică scrierea recenziilor de film.

Cum poți aplica?

Participarea la atelier este gratuită, iar locurile sunt limitate. Pentru înscriere completează formularul de participare disponibil aici https://forms.gle/fvYMqThoskTNj2iM9 până pe 12 august 2021. 

Despre tutore

Atelierul va fi susținut de către Nick Holdsworth – jurnalist, scriitor, regizor de film și expert în industria cinematografică și TV din Europa Centrală și de Est. Colaborează cu mai multe instituții de presă recunoscute, precum: The Times, Variety, Radio Free Europe, Hollywood Reporter, Modern Times Review și altele. De asemenea, a produs programe radio pentru BBC și reportaje de televiziune pentru WTN. Scrie și regizează filme documentare pentru mai multe televiziuni. În prezent, lucrează la documentarul „Napoleon’s Lost Imperial Gold” și are în dezvoltare alte câteva scenarii de lung metraj. Nick a scris și a regizat, de asemenea, șase scurtmetraje documentare pentru European Training Foundation. Totodată, are o experiență vastă în calitate de jurat la festivaluri internaționale, precum: Festivalul de Film Est-European din Cottbus, Germania, Festivalul Internațional de Film Batumi, Georgia, Festivalul Internațional de Film Golden Apricot din Yerevan, Armenia și altele.

Detalii:

  • Limba de predare: engleza;
  • Termen limită pentru aplicații: 12 august 2021;
  • Număr de participanți: 10.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne contactați la adresa de email: lab@moldoxfestival.com.

Atelierul de Film Criticism este finanțat de Ambasada SUA. Opiniile exprimate în cadrul atelierului aparțin autorilor proiectului și nu corespund neapărat celor ale Ambasadei SUA.