Interaction Workshop

Organizațiile societății civile, activiste/ti și lidere/i de opinie care doresc să folosească filmul documentar ca mod de expresie și instrument de sensibilizare a opiniei publice, dar și să încurajeze gândirea participativă și critică cu privire la problemele urgente din societate, sunt invitate/ți să se înscrie la atelierul INTERACTION organizat de Moldox Lab, care va avea loc în perioada 25 noiembrie – 1 decembrie 2024 în Chișinău.

Despre atelier:

În cadrul atelierului INTERACTION veți învăța cum să produceți materiale audio-vizuale de calitate pentru mediul on-line, cum să folosiți echipamentul de filmat, veți face cunoștință cu programe de montaj video, dar cel mai important, veți descoperi cum să spuneți o poveste în mediul audio-vizual, astfel încât să reprezentați cât mai convingător cauza pentru care luptați și să fiți vocea oamenilor care au nevoie de susținerea finanțatorilor, a instituțiilor abilitate, precum și a publicului larg.

Pe parcursull atelierului, veți fi îndrumate/ți de mentorul croato-german Denis Pavlovic și veți lucra îndeaproape cu un monteur de film pentru a realiza un scurtmetraj pe un subiect social. 

Și, nu în ultimul rând, veți avea ocazia să interacționați cu experte/ți din industria cinematografică internațională prezente/ți la Festivalul de Film Documentar pentru Schimbare Socială MOLDOX, veți cunoaște alte/ți tineri implica/teți în societatea civilă și vă veți bucura de programul bogat al festivalului.

Atelierul va culmina cu proiecția publică a scurtmetrajelor participanților în unul dintre cinematografele din Chișinău.

Cine poate participa?

Sunt încurajate/ți să participe activiste/ști, reprezentante/ți ai ONG-urilor sau organizațiilor societății civile, profesioniste/ti în drepturile omului, dar și alte domenii, reprezentante/ți ai mass-mediei, regizoare/ri de film documentar, voluntare/i și oricine folosește sau este interesat/ă să utilizeze filmul ca instrument pentru promovarea schimbărilor sociale.

Participarea la atelier este gratuită, iar locurile sunt limitate.

Cum poți aplica?

Pentru înscriere vă rugăm să ne trimiteți o idee de film pe o temă socială, completând formularul de participare disponibil mai jos până pe 30 septembrie 2024.

Despre mentor

Mentor în explorarea filmului documentar ca instrument de lucru îți va fi Denis Pavlovic, un realizator de film și regizor din Germania.

Denis Pavlovic este un regizor și producător german/croat din Hamburg, deținător al unei diplome în regie de film de la renumita Filmakademie Baden-Württemberg, membru permanent al AG DOK și bursier al Fundației Robert Bosch.

De-a lungul anilor, a produs și regizat peste 15 documentare și lungmetraje de toate lungimile, care au fost prezentate la festivaluri de film din întreaga lume. Cu proiectele sale, a fost invitat în plus la mai multe laboratoare de talente și evenimente de pitching (printre altele Dok.Fest München, CHANGE Co-Production Workshop by eave producers/IMS/CPH:DOX, Internationales Filmfestival Mannheim-Heidelberg, Max Ophüls Preis, Dok.Art München, CPH:FORUM).

Împreună cu editorul Julia Meyer-Pavlovic, a fondat compania de producție cinematografică „Glass Frog Films«», cu sediul la Hamburg, care este specializată în documentare, filme de ficțiune și reclame.
Cu această companie lucrează în prezent la diverse documentare și scurtmetraje, care variază din Germania, în Insulele Canare, în Croația și în Transnistria (Moldova).

În 2023, Pavlovic a fost membru al juriului pentru Dok.Fest Munich Student Award. Pavlovic este participant al Documentary Campus Masterschool în ediția sa din 2024.

Detalii:

  • Limba de predare: engleză
  • Termen limită pentru înscriere: 30 septembrie 2024
  • Număr de participanți: 6-8
  • Nivel: intermediar

Pentru mai multe informații vă rugăm să ne scrieți la adresa de e-mail lab@moldoxfestival.com.