Interaction Workshop

Organizațiile societății civile, activiste/ti și lidere/i de opinie care doresc să folosească filmul documentar ca mod de expresie și instrument de sensibilizare a opiniei publice, dar și să încurajeze gândirea participativă și critică cu privire la problemele urgente din societate, sunt invitate/ți să se înscrie la atelierul INTERACTION organizat de Moldox Lab, care va avea loc în perioada 19-25 iunie 2023 la Cahul.

Despre atelier:

În cadrul atelierului INTERACTION veți învăța cum să produceți materiale audio-vizuale de calitate pentru mediul on-line, cum să folosiți echipamentul de filmat, veți face cunoștință cu programe de montaj video, dar cel mai important, veți descoperi cum să spuneți o poveste în mediul audio-vizual, astfel încât să reprezentați cât mai convingător cauza pentru care luptați și să fiți vocea oamenilor care au nevoie de susținerea finanțatorilor, a instituțiilor abilitate, precum și a publicului larg.

Pe parcursull atelierului, veți fi îndrumate/ți de mentorul croato-german Denis Pavlovic și veți lucra îndeaproape cu un monteur de film pentru a realiza un scurtmetraj pe un subiect social. 

Și, nu în ultimul rând, veți avea ocazia să interacționați cu experte/ți din industria cinematografică internațională prezente/ți la Festivalul de Film Documentar pentru Schimbare Socială MOLDOX, veți cunoaște alte/ți tineri implica/teți în societatea civilă și vă veți bucura de programul bogat al festivalului.

Cine poate participa?

Sunt încurajate/ți să participe activiste/ști, reprezentante/ți ai ONG-urilor sau organizațiilor societății civile, profesioniste/ti în drepturile omului, dar și alte domenii, reprezentante/ți ai mass-mediei, regizoare/ri de film documentar, voluntare/i și oricine folosește sau este interesat/ă să utilizeze filmul ca instrument pentru promovarea schimbărilor sociale.

Participarea la atelier este gratuită, iar locurile sunt limitate.

Participantele/ții își vor organiza propriul transport către Cahul, iar organizatorii vor asigura mesele și cazarea în camere duble pe timpul atelierului.

Cum poți aplica?

Pentru înscriere vă rugăm să ne trimiteți o idee de film pe o temă socială, completând formularul de participare disponibil mai jos până pe 17 mai 2023.

Despre mentor

Mentor în explorarea filmului documentar ca instrument de lucru îți va fi Denis Pavlovic, un realizator de film și regizor din Germania. Pavlovic are în palmares 15 filme documentare și de ficțiune și o experiență de 12 ani în spatele camerei de filmat. A studiat video și filmul la Academia Merz din Stuttgart, iar din 2015 studiază regia de film la Academia de Film Baden-Wuerttemberg din Germania.  Temele care îl inspiră: revoluțiile globale, schimbările sociale și cele personale, lupta individului pentru  o viață mai bună. Printre ultimele sale lucrări se numără: filmul documentar „Traffic” (2019, scenarist și regizor), filmul documentar „City gaps”  (2018, scenarist și regizor), filmul documentar „Barriers” (2017, scenarist și regizor).

Detalii:

  • Limba de predare: engleză
  • Termen limită pentru înscriere: 17 mai 2023
  • Număr de participanți: 6-8
  • Nivel: intermediar

Pentru mai multe informații vă rugăm să ne scrieți la adresa de e-mail lab@moldoxfestival.com.