Interaction Workshop

Organizațiile societății civile, activiste/ti și lidere/i de opinie care doresc să folosească filmul documentar ca mod de expresie și instrument de sensibilizare a opiniei publice, dar și să încurajeze gândirea participativă și critică cu privire la problemele urgente din societate, sunt invitate/ți să se înscrie la atelierul INTERACTION organizat de Moldox Lab, care va avea loc în perioada 22-28 august 2022 la Cahul. 

Despre atelier:

În cadrul atelierului INTERACTION veți învăța cum să produceți materiale audio-vizuale de calitate pentru mediul on-line, cum să folosiți echipamentul de filmat, dar și programele de editare video, dar cel mai important, cum să faceți storytelling, astfel încât să reprezentați cât mai convingător cauza pentru care luptați și să fiți vocea oamenilor care au nevoie de susținere finanțatorilor, partenerilor și publicului larg.

Ca rezultat al atelierului, veți pune în practică abilitățile noi dobândite pentru a produce propriul film de scurt metraj, fiind ghidate/ți de mentorul croato-german Denis Pavlovic. Și, nu în ultimul rând, veți avea ocazia să primiți feedback de la experte/ți din industria cinematografică internațională prezente/ți la Festivalul de Film Documentar pentru Schimbare Socială Moldox, care ar putea deveni potențialii parteneri ai proiectelor voastre. 

Cine poate participa?

Sunt încurajate/ți să participe activiste/ști, reprezentante/ți ai ONG-urilor sau organizațiilor societății civile, profesioniste/ti în drepturile omului, dar și alte domenii, reprezentante/ți ai mass-mediei, regizoare/ri de film documentar, voluntare/i și oricine folosește sau este interesat/ă să utilizeze filmul ca instrument pentru promovarea schimbărilor sociale.

Participarea la atelier este gratuită, iar locurile sunt limitate.

Cum poți aplica?

Pentru înscriere vă rugăm să ne trimiteți ideea de film, completând formularul de participare disponibil mai jos până pe 25 iulie 2022.

Despre mentor

Mentor în explorarea filmului documentar ca instrument de lucru îți va fi Denis Pavlovic, un realizator de film și regizor din Germania. Pavlovic are în palmares 15 filme documentare și de ficțiune și o experiență de 12 ani în spatele camerei de filmat. A studiat video și filmul la Academia Merz din Stuttgart, iar din 2015 studiază regia de film la Academia de Film Baden-Wuerttemberg din Germania.  Temele care îl inspiră: revoluțiile globale, schimbările sociale și cele personale, lupta individului pentru  o viață mai bună. Printre ultimele sale lucrări se numără: filmul documentar „Traffic” (2019, scenarist și regizor), filmul documentar „City gaps”  (2018, scenarist și regizor), filmul documentar „Barriers” (2017, scenarist și regizor).

Detalii:

  • Limba de predare: engleză
  • Termen limită pentru înscriere:  25 iulie 2021
  • Număr de participanți: 10-12
  • Nivel: intermediar

Pentru mai multe informații vă rugăm să ne scrieți la adresa de e-mail lab@moldoxfestival.com.

Acest atelier este posibil cu sprijinul financiar oferit de Institutul Suedez, Centrul Național al Cinematografiei din Moldova, și Primăria Cahul.