Exploration Workshop

Explorează lumea filmului și învață să faci propriul tău documentar la Exploration Workshop!

Dacă ești tânăr/ă pasionat/ă de film, montaj video, fotografie și crezi că poți contribui la dezvoltarea comunității din care faci parte, atunci ești candidatul/a perfect/ă pentru atelierul Exploration, care se va desfășura la Cahul în perioada 22-28 August 2022.

Despre atelier

Atelierul își propune să ofere tinerilor/elor o introducere în lumea cinematografiei și aspectele de bază ale realizării unui film documentar, dar și multă experiență practică printr-o serie de exerciții pe teren. Este un workshop intensiv unde participanții/tele vor afla despre tehnicile filmului documentar și a echipamentului de filmat, dar și despre cum să colaboreze la procesul de montaj și vor realiza un scurtmetraj prin care să cultive o privire artistică mai atentă asupra realității care ne înconjoară.

Sub ghidajul regizoarei și cameramanei Nora Agapi, scurtmetrajele vor fi realizate pe subiecte sociale urgente din Cahul. Atelierul își dorește să fie un spațiu destinat creației și discuțiilor libere, astfel că în doar câteva zile participanții/tele să învețe cum să se exprime și să contribuie la soluționarea problemelor sociale prin artă.

Cine poate participa:

  • Pentru atelierul care se va desfășura la Cahul sunt așteptați/te tineri/e din regiunea Cahul, dar vor fi acceptați și un număr limitat de participanți/te din întreaga țară;
  • Vîrstă: 16+;
  • Naționalitate: Republica Moldova.

 Cum poți participa

Participarea la atelier este gratuită, iar locurile sunt limitate. Cei care doresc să se înscrie sunt rugați să completeze formularul disponibil aici până pe 27 iulie 2022.

Despre mentor

Vei crea propriul film documentar sub îndrumarea Norei Agapi, care este deja la al 7 an mentor Exploration @MOLDOX Lab. Nora este directoare de imagine a mai multor documentare, care au cules lauri la festivaluri europene de top și are o bogată experiență ca fotografă. Absolventă a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică din București și a masterului în Artele Digitale la Universitatea din Atena, Nora este membră a Uniunii Cineaștilor din România. „Timebox” (2018) este ultimul său film, care are deja în palmares mai multe premii de la festivaluri de film internaționale, precum Ji.hlava sau Dokufest Kosovo.

Detalii:

  • Limba de predare: română;
  • Termen limită pentru aplicații: 27 iulie 2022;
  • Număr de participanți: 12-15;
  • Nivel: începători.

Participanții/tele își iau angajamentul să fie prezenți/te și să participe activ la toate sesiunile teoretice și practice din cadrul atelierului.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne contactați la adresa de email: lab@moldoxfestival.com

Acest atelier este posibil cu sprijinul financiar oferit de Institutul Cultural Român la Chișinău și Primăria Municipiului Cahul.