Exploration Workshop

Explorează lumea filmului și descoperă procesul de a creasă un film documentar la Exploration Workshop!

Dacă ești tânăr/ă pasionat/ă de film, fotografie, și crezi că poți contribui la dezvoltarea comunității din care faci parte, atunci ești candidatul/a perfect/ă pentru atelierul Exploration, care se va desfășura la Cahul în perioada 19 – 25 iunie 2023.

Despre atelier

Atelierul își propune să ofere o introducere în lumea cinematografiei și aspectele de bază ale realizării unui film documentar, dar și multă experiență practică printr-o serie de exerciții pe teren.

Este un workshop intensiv unde vei afla despre:

  • tehnicile filmului documentar și ale echipamentului de filmat
  • procesul de montaj, alături de un monteur de film, dedicat scurtmetrajului la care vei lucra

Într-un proces de lucru în echipă, vei putea realiza un scurtmetraj prin care să aduci o privire artistică mai atentă asupra realității care ne înconjoară.

Sub ghidajul regizoarei și cameramanei Nora Agapi, scurtmetrajele se vor axa pe subiecte sociale urgente din Cahul. Atelierul își dorește să fie un spațiu destinat creației și discuțiilor libere, astfel că în doar câteva zile participanții/tele să învețe cum să se exprime și să contribuie la explorarea problemelor sociale prin artă.

Cine poate participa:

  • Pentru atelierul care se va desfășura la Cahul sunt așteptați/te tineri/e din regiunea Cahul, dar vor fi acceptați și un număr limitat de participanți/te din întreaga țară;
  • Vîrstă: 16+;
  • Naționalitate: Republica Moldova.

 Cum poți participa

Participarea la atelier este gratuită, iar locurile sunt limitate. Cei care doresc să se înscrie sunt rugați să completeze formularul disponibil aici până pe 22 mai 2023.

Despre mentor

Nora Agapi este regizoare, fotografă și director de imagine. Absolventă a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică din București și a masterului în Artele Digitale la Universitatea din Atena, Nora este membră a Uniunii Cineaștilor din România. „Timebox” (2018) este ultimul său film, care are deja în palmares mai multe premii de la festivaluri de film internaționale, precum Ji.hlava sau Dokufest Kosovo. Cameramană și fotografă de platou în România, Germania, SUA, Irlanda, Suedia. Are mai multe expoziții personale de fotografie la București, Timișoara, Budapesta.

Detalii:

  • Limba de predare: română;
  • Termen limită pentru aplicații: 22 mai 2023;
  • Număr de participanți: 6 – 8;
  • Nivel: începători.

Participanții/tele își iau angajamentul să fie prezenți/te și să participe activ la toate sesiunile teoretice și practice din cadrul atelierului.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne contactați la adresa de email: lab@moldoxfestival.com