Atelierul INSPIRATION 2023 își așteaptă participanții!

Dacă ești pasionat de realizarea de filme documentare și vrei să-ți dezvolți abilitățile, atunci trebuie să participi la atelierul INSPIRATION, care va avea loc în perioada 19-25 iunie, 2023 la Cahul în timpul Festivalului Moldox.

Scopul acestui atelier este de a ajuta tinerii realizatori și tinerele realizatoare de film documentar din Moldova să dezvolte proiecte de film documentar cu tematici sociale. În timpul atelierului, participanții și participantele vor învăța cum să-și dezvolte proiectul, vor lucra la trailer și vor învăța studii de caz. De asemenea, în cadrul atelierului, se vor concentra asupra redactării și prezentării de propuneri eficiente pentru a prezenta proiectul la finanțatori și organizații din domeniu. Atelierul se va încheia cu întâlniri individuale și prezentarea publică a proiectelor documentare ale participanților în fața unor specialiști din industria europeană de film documentar. 

Pentru a fi eligibili, participanții trebuie să fie realizatori de film, jurnaliști sau povestitori vizuali experimentați, care lucrează deja la un subiect pentru un film documentar și doresc să-și mărească cunoștințele în domeniul producției și co-producției în Europa. Proiectele trebuie să abordeze teme sociale solide și trebuie să fie legate de realitățile locale sau de Moldova. Participanții trebuie să aibă cel puțin doi ani de experiență în realizarea de filme sau în producția de documentare TV și să fie cetățeni ai Republicii Moldova sau să aibă un proiect co-produs în Republica Moldova.

Participarea la atelier este gratuită, iar cazarea și mesele (pauzele de cafea și mesele principale) vor fi acoperite de organizatori. Participanții își vor organiza singuri călătoria până la Cahul. Pentru a aplica, trebuie să completați formularul de aplicare până la 15 mai 2023. Proiectele care vor participa la atelierul INSPIRATION trebuie să menționeze participarea la Moldox Lab și identitatea vizuală a Moldox Lab în creditele filmelor.