Producers Workshop

Dezvoltă-ți abilitățile de producție a filmelor documentare și descoperă noi oportunități de coproducție la nivel european în cadrul atelierului PRODUCERS Moldox Lab 2021, care va avea loc la Cahul în perioada 10-12 septembrie 2021.

Despre atelier

Atelierul PRODUCERS organizat de Moldox Lab oferă tinerilor producători de filme documentare din Moldova o platformă pentru a se conecta cu industria cinematografică europeană și internațională. Pe parcursul celor trei zile, participanții își vor extinde cunoștințele despre posibilitățile de coproducție și dezvoltare disponibile pentru cineaștii/stele și regizorii/oarele din Moldova. În cadrul sesiunilor practice vor lucra la dezvoltarea strategiilor pe termen lung de coproducție a filmelor documentare la nivel european. 

PRODUCERS Workshop va fi susținut de trei tutori cu o vastă experiență în industria cinematografică, precum: Hjalmar Palmgren (Suedia), Dumitrița Pacicovschi (Moldova, Italia) și Angela Tucker (SUA). Atelierul este axat pe producția de filme documentare și piețele internaționale de film. De asemenea, vor fi organizate masterclass-uri cu invitați internaționali din industria Moldox Lab. 

Sesiunile se vor axa pe:

-Prezentarea și analiza piețelor internaționale și europene de film, a laboratoarelor și finanțărilor disponibile pentru producătorii moldoveni;

-Pregătirea bugetelor și strategiilor de prezentare în cadrul târgurilor europene de film;

-Elaborarea strategiilor de producție și coproducție pentru profesionalizarea sectorului de film documentar din Moldova;

-Elaborarea strategiilor de marketing și distribuție, precum și de crowdfunding, vânzări și promovare. 

TUTORI:

HJALMAR PALMGREN

Hjalmar Palmgren este un nume cunoscut în industria filmului. El a stat în spatele unor pelicule celebre, cum ar fi „I Called Him Morgan” premiera căreia a fost difuzată la cea de-a 73-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Veneția sau „Searching for Sugar Man”, premiat cu Oscar la categoria „Cel mai bun film documentar 2012”. Numele său a fost auzit la cele mai importante evenimente din industria filmului și a cinematografiei: Telluride Film Festival, Festivalul Internațional de Film de la Toronto, Festivalul de Film de la New York, BFI Festivalul de Film de la Londra. Palmgren a fost producător la compania publică de televiziune din Suedia și a gestionat finanțarea proiectelor cinematografice la Institutul Suedez de Film. Actualmente activează în calitate de tutore și consultant în industria filmului la propria companie – Palmgren Vision, și în calitate de producător de filme documentare la Docster.

 

 

DUMITRIȚA PACICOVSCHI

Dumitrița Pacicovschi este producătoare de filme documentare născută în Moldova, stabilită în prezent în Italia. A absolvit Masteratul de studii de film la Universitatea din Edinburgh, iar din 2018 până în 2020 Dumitrița a fost coordonatoarea atelierelor de film documentar Moldox Lab. În trecut, ea a activat în cadrul Thessaloniki Documentary Film Festival și Edinburgh Spanish Film Festival. Dumitrița a produs Minka (2015), un scurtmetraj documentar regizat de Igor Myakotin și Silicone Soul (2018, DOC NYC, Thessaloniki Documentary FF, One World FF Praga etc) și a lucrat la scurtmetrajul documentar nominalizat la EMMY, Beneath the Ink (2018). În prezent, face parte din comitetul de selecție pentru AFI Docs și DOC NYC și este selecționeră pentru Cheap Cuts Short Documentary Film Festival. Totodată, produce primul ei documentar experimental.

 

 

Criterii de eligibilitate:

  • Participanții trebuie să lucreze/să fie interesați să lucreze în domeniul producției de filme documentare
  • Să aibă un nivel bun de cunoaștere a limbii engleze vorbite și scrise (cunoștințele lingvistice sunt obligatorii) 
  • Să fie cetățeni și/sau să locuiască în Republica Moldova.

Cum poți aplica?

  • Pentru înscriere vă rugăm să completați formularul de participare disponibil aici https://bit.ly/3goOQTz până pe 5 Septembrie 2021.
  • Un rezumat al CV-ului (maxim o pagină).
  • 1-2 exemple de lucrări.

*Important

  • Participarea este gratuită. Cazarea și alimentația NU sunt asigurate de către organizatori. 
  • Numărul de participanți: 10
  • Limba de lucru: Limba de lucru: engleză.