Intersections Workshop

Despre atelier

În cadrul atelierului de montaj participanții vor afla și vor exersa diverse strategii de storytelling prin montaj, vor parcurge întregul proces de montaj al unui film documentar de scurtmetraj, de la construirea relației de lucru cu regizorul, vizionarea și analiza filmărilor, elaborarea structurii filmului, căutarea unei forme narative împreună cu echipa de regie și scenariu, până la montarea formei finale a filmului pentru a fi proiectat la ceremonia de închidere a Festivalului MOLDOX 2022.

Cine poate aplica?

Studenți și absolvenți de studii de film, jurnalism și domenii conexe, care au realizat deja primele experiențe în domeniul montajului video, fie pe plan profesional sau personal. Participanții vor veni cu propriul laptop și program de montaj instalat. Atelierul se adresează persoanelor care au deja cunoștințe de bază de montaj și vor să-și dezvolte abilitățile artistice de montaj în domeniul filmului documentar.

Cum poți aplica?

Participarea la atelier este gratuită, iar locurile sunt limitate. Pentru înscriere completează formularul de participare disponibil aici până pe 5 august 2022.

Aplică aici

Despre mentor

Dragoș Apetri e monteur de film și unul dintre trainerii atelierul de educație cinematografică „Zero la Purtare”, co-organizat de SUPER și One World Romania. După ce a absolvit UNATC „I.L. Caragiale” în 2009 și a urmat cursurile de Master în cadrul aceleași facultăți, a început să lucreze în sunet și montaj, concentrându-se, mai apoi, doar pe partea de montaj. Astfel a colaborat la peste 14 filme de lung metraj de ficțiune (ex: „Malmkrog”- r. Cristi Puiu, 2020, „Și poate mai trăiesc și astăzi” – r. Tudor Cristian Jurgiu, 2020, „Povestea unui pierde-vară” – r. Paul Negoescu, 2018) și documentar (ex: „Omul care a vrut sa fie liber” – r. Mihai Mincan și George Chiper-Lillemark, 2019, „Bondoc” – r. Mihai Voinea, Mihai Mincan, Cristian Delcea, 2015) și peste 25 de scurtmetraje, selectate la fel de fel de festivaluri din lumea largă.

Detalii:

  • Limba de predare: română
  • Termen limită: 5 august
  • Număr de participanți: 6-8
  • Nivel: intermediar

Pentru înscriere vă rugăm să completați formularul de candidatură până pe 5 august 2022. În formular veți încărca un CV și veți adaugă un link către minim un material video pe care l-ați montat, nu neapărat documentar.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne contactați la adresa de email: lab@moldoxfestival.com.

Atelierul Intersections este finanțat de Institutul Cultural Român.